Ти тръгваш нагоре

Ти тръгваш нагоре по стръмния път
да търсиш вълшебната своя планета.
В очите немирни искрици блестят,
усмихват се родните плодни полета.

Препуска на воля, звъни младостта,
сияе уханната слънчева пролет.
Напред те повежда от днес зрелостта
и вдига крилата ти смели за полет.

Човекът е само тогава човек,
когато обича и обич раздава,
когато в живота си труден, нелек
надежда и вяра на всички дарява!


Рецензии