Денят се ражда

Денят се ражда, тръпнат небесата,
животът се събужда  обновен
и ти отлиташ, влюбен във зората,
възторжен, ведролик и окрилен.

Очакват те безкрайните простори,
примамват те далечните звезди
и сякаш Бог в сърцето ти говори,
и пълни с вяра твоите гърди.

Тъй както младото орле жадува
във висините волно да лети,
така и твоята мечта пътува
към дивните омайни красоти.

О, дай на своите крила надежда,
сърцето ти от нежност да трепти!
Към слънцето мечтата те отвежда,
защото син на любовта си ти!


Рецензии