Пачуццё адзiноты...

Пачуццё адзіноты
             пераступіць парог,
Нечакана падыдзе
              й абдыме за плечы.
Лёгкім сумам
           слязінка ўпадзе незнарок,
Мімалётным 
           і горка-адвечным.

Па жыцці я - чужая,
                зусім нічыя.
Гэтак дадзена -
              я не крыўдую.
Усім нягодам
        і ветрам насустрач адна,
Не сагнуўшыся,
             крочыць спрабую.

Атрымаецца - ведаю!
            Проста - Любоў
Свае крылы
            над лёсам раскіне.
Богу дзякаваць,
          з ёй - нават боль
Будзе шчасцем,
              надзеяй
                і сілай!..

                11.09.2003г.


Рецензии