Не верится

          НЕ ВІРИТЬСЯ
 
     Марков показал..., что ожесточение классовой
     борьбы в деревне 20-30-х годов было вызвано...
     яростным, вплоть до вооруженного террора,
     сопротивлением кулачества.
                А. Никульков.

Коли актор "на липу пер" -
Не міг сягнуть в мистецтва міру,
То лаконічно Режисер
(Станьславський) говорив: "Не вірю!"

Отак і ми стараймось скрізь
Де фальш, де правда розібратись,
Щоб не мотати все "на вісь",
Що ллють в ефір, що сиплять в шпальти...

Не віриться, що голод-мор
Утяли вмисне комунісити.
Хоч наговори знов і знов
Лунають з ряден зло-нечистих.

...Хай може справді "з бурси шпик",
"Або підміна" - Джугашвілі...
Та в ум не йде, що більшовик
Рішив собІ зашкодить - в Ділі.

Діла не шкурними були...
За процвітання Справ Радянських
Більшовики на смерть ішли,
В застінках гнили арештантських.

Усім відомо, що народ
Прийняв Великий Жовтень радо,
Під більшовицький клич "Вперед!"
Включивсь в Червоних Справ бригади.

А голод - це ж розрух розгул -
Скосить грозив Радянське Свято.
Відомо тАкож всім: куркуль,
Біляк косив Його завзято.

Тож їм, а не більшовикам
"До шмиги" лють голодомору,
І паничам, і кулакам -
Тим, втратив хто лабаз-комору...

Не комуністами і рух
За кошти справ індустріальних
Був перегнутий для розрух,
А "тихой сапой" кримінальних...

Та віриться: біда прийшла
Не тільки від посухи в полі.
А й з шкідників, яким Діла
Стояли кісткою у горлі.

Нащадків ницість їх, лакуз -
"Гірш, як "актор", що пер на липку..." -
Аби повалений Союз
Не встав - наклЕпи зводить дикі,

Свою вину, розплати страх
На лЮдяну спихають силу.
"Час все розставить по місцях...
І Жовтень знов розправить крила".


Рецензии