Украина

Могутня в минулому Київська Русь
Сьогодні в руїнах і злиднях чомусь.
Ти мати слов’ян, Православ’я земля!
Народ український – велика сім’я!

Віки боротьби принесли перемогу:
Нарешті здобули жадану свободу.
Тепер починається справжній двобій
За місце під сонцем, за здійснення мрій,

За власну культуру, природу і волю!
Загальним зусиллям підкоримо долю!
Європа, Росія або США … –
Ні хто нам не пан! Лиш козацька душа,

І гетьманський розум з народом укупі.
Доволі місити культуру у ступі,
Ховати науку в брудних погребах –
Країна, панове, у наших руках.

Політиків всіх посадіть у в’язницю –
Вони вже наповнили власну скарбницю.
Нехай в економіку йдуть фахівці,
А не бездарні майна продавці.

І на останнє: вшануйте природу;
Без неї погано живеться народу.
На жаль, не повернеш того, що минає.
На щастя, майбутнє надію вселяє –

Історія ставить усе по місцях,
Нам є чим пишатись, та є вільний шлях.
Велика, багата, щаслива країна –
Така має бути тепер Україна!

16.09.2005


Рецензии