Размышления

Иван Волков 4

На улице ночь,за окном-темнота.
Нужно спать,а сон не идет.
Целый день суета,маета-
Только время напрасно идет.

Утром встану,пойду на родник,
Чтоб напиться воды ключевой.
Или в горы махну на ледник,
Чтоб в снегу утонуть с головой.

От заоблачных горных высот
Человек и бодрей,и сильней,
Избавляясь от мелких забот
И от нудной текучести дней.


Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА


РАЗМИШЛЕНИЯ

Вредом вън е нощна тъмнота.
Трябва да заспя, но не заспивам.
Цял ден мая се насам-натам
и времето напразно си отива.

Сутринта при извора ще ида,
да се напия с изворна вода.
В ледника планински  ще се тръшна
с глава направо,в снега да потъна.

От задоблачните горски висоти,
човекът става по добър и силен.
Освобождава се от дребни грижи
и от отегчително минаващите дни.


Рецензии