Кошти

                Вы утверждаете, что живете
                во имя нации, так уйдите!
                Физик-атомщик Рунге (х/ф
                "17 мгновнгий весны").

Слава бувшій Державі! -
Вплив Її ще кипів...,
Щоби википіть право
На проїзд без квитків...

І "пенснер" - бідолаха,
Щоб "махнуть" на узвіз,
Вдяг радянськії "лахи"
І в тролейбус заліз...

Та кіт хоче сметани,
Хоч тьма тьмуща мишей... -
Хочуть новії пАни
Пенсіонерів "в зашей"

"З торолейбУсів поперти" -
"Від катань задарма",
Хочуть й це благо зжерти,
Та зачіпки нема...

І, як люди мовляють,
"Наче пес серед слив
Крутяться" - хід шукають,
Щоб народ заплатив.

Крок шукали завзято,
І прийшло до "ума"
Вік до пенсій... підняти,
Мовляв, коштів нема.

Але ж кошти ці бУли,
Як вів Ленінський Шлях,
"То ж не будьте бамбули" -
Відійдіть від руля!

Знову з'являться кошти,
Знов - крилаті пісні!..,
Хліб, конверти на поштах...
В символічній ціні!..

Слід, навпак, скоротити
Строк - вхід в пенсій "устав",
І життя вік ростити,
Як це "Мрійник" поклав...

Та взялись не підняти
Вік мужчин глупо-злі,
А й з жінок жили рвати -
Дать спочить лиш в землі.

В фермах вітер гуляє,
Де жирів, множивсь скот...,
А "панич" "кошт шукає"...
З престарілих "істот"!

Щоб не ждать Коштів з неба,
І не дерти з людей,
Повернутися тркба
До Хазяйств і Ідей!

Ой, Державо Радянська,
Не барись - до людей!
Хватка лисяча панська
В небуття хай зійде.

І "пенснер" "тушуватись"
Перестане у низ...
Радо буде кататись,
Як в Союзі колись.



























 


Рецензии