Приходив дехто в гостi

…Приходив дехто в гості. Спокушав.
Навіював образи, аргументи.
Своїх зусиль на мить не полишав,
Бо прагнув скористатися моментом.

Задарма видавав бридкі зразки
Гріховних царств навколишнього світу.
Заманював у пастки-казочки,
Де є і жар-перо й нове корито.

Уважно розглядав і слухав я,
Усе, що видавав за правду зайда.
Але, не взяв у руки ні… чого,
Обравши гак, немов славетний Байда…

19.09.2013


Рецензии