Милитарные слова

      МІЛІТАРНІ СЛОВА

                Да война, война, война,
                Дурная тетка, стерва она...
                Александр Шаганов.
                Верно Виктор Ющенко подметил, что вред
                несет и употребление милитарных слов...
                Из дорожных разговоров.

Вдари, битви, змін фрОнти -
Справ не мирних слівця,
"Не берись їх "молоти"
В ім'я сина й отця..."

Хочеш миру на світі
(Де дар Сонця Землі...),
Щоб тобі трупом, дітям...
Передчасно не тліть,

Покарай словом й ділом
Тих, хто (здуру, чи як...)
"Сіє, як безголів'я,
Мілітарності "смак".

А війна не лиш тітка -
Стерва (дум і полків...) -
В ній завжди були "мітки"
Престервозних "дядькІв",

Що народ, і поети,
ЯстребАми вже звуть, -
Скрізь не викрита вперта
Хижа нЕлюдська суть.

Треба всіх їх тримати
В мудрих гальмах лещАт, -
Не лишЕ викривати,
Зневажать, проклинать.

Хто в УкрАїні-"клітці",
В інших... вліз в дурість, в гріх,
Тим не місце в політиці,
Їх - у виправлень "міх".

Мілітарні лексеми:
Вдари, битви, фронти...
Зупиняй, щоб скажені
Не гуляли "бунти"...

Хай же Світ не у шкоду,
А для розвитку скрізь
"Й на холодну дме воду,
Бо ж в окропі обпіксь"...,

Щоб не литися крові
(Гематомно і з ран),
Щоб не було і нових,
З електронік згасань,

З хімій зламів, із біо...,
З радіації зла...
Щоб жилба* всіх красиво,
Без агресій текла...

Тож слова мілітарні:
Битви, вдари, фронти...
Обминаймо, щоб Гарно
Без війни й сварок йти.

   *ПРИМІТКА: жилба - старовинне
українське слово - означає ЖИТТЯ.
       
          
 
   
 
         
            


Рецензии