***

Как нахлува споменът
и изпълва ме цяла...
Моята сянка премина през твоя град.
Търсех те и не те намирах,
но усещах духа ти
на всяка улица,
на всеки площад.
В лицата край мен се взирах
с копнеж и страх,
да открия теб.
Те облъхват ме с топлината си,
преминават и остават в душата ми
с дъжда,
с твоя стихнал дом
и с теб.


Рецензии