Д дусев

МІЙ ДІД АНДРІЙ ЛЮБИВ КУРИТИ ЛЮЛЬКУ,
І ПОЛЮБЛЯВ ПАМПУШКИ З ЧАСНИКОМ,
А ДО КАРТОПЛІ,МАЛОСІЛЬНУ ТЮЛЬКУ
ЩЕ Й ЗАПИВАВ ГОРІЛКУ МОЛОКОМ.

НОСИВ ДІДУСЬ СОРОЧКУ-ВИШИВАНКУ
І ШИРОЧЕННІ З ПОЛОТНА ШТАНИ,
КОЛИ КОСИВ ПШЕНИЦЮ В ПОЛІ ЗРАНКУ
ВІД ВІТРУ НАДУВАЛИСЯ ВОНИ.

У ДІДУСЯ БУЛИ КОЗАЦЬКІ ВУСА
ШИРОКІ БРОВИ Й ОЧІ-БЛИСКАВИЦІ,
ЗА ЦЕ ЙОГО ЛЮБИЛИ В БІЛОЗІР'Ї,
І НЕЗАМІЖНІ,Й ВДОВИ-МОЛОДИЦІ.

МЕНІ КОЛИСЬ,РОЗПОВІЛА БАБУСЯ,
ЩО В ДІДА СИЛА ВЖЕ БУЛА ТАКА,
ЗНЕНАЦЬКА МІГ ЛИШЕ ОДНИМ УДАРОМ,
ЗВАЛИТИ БУЙНОГО, КОЛГОСПНОГО БИКА.

І Я ТОМУ ПИШАЮСЬ СВОЇМ ДІДОМ,
ЩО ВІН ПРОДОВЖИВ ЧУБЕНКІВСЬКИЙ РІД,
ЗА ТЕ,ЩО ЧИМОСЬ СХОЖИЙ Я НА НЬОГО,
І ЧЕРЕЗ ТЕ,ЩО ДІД АНДРІЙ-МІЙ ДІД!!!


Рецензии