Заозером

ВЕСЕЛО,  КОЛИСЬ  ГУЛЯЛА   МОЛОДЬ,
ВСІ   ЗБИРАЛИСЬ  НА   КРАЮ  СЕЛА,
ЯК  ПРИЄМНО,  ТІ   ЗГАДАТИ  РОКИ
РАДІСНОЮ     МОЛОДІСТЬ      БУЛА.

СПІВ ПІСЕНЬ ЗАВЖДИ ВЕСЕЛИХ ТРІШКИ
СТЕЛИТЬСЯ   ТУМАН,  ЧИ, ЯК  РОСА,
ТАЛІЇ  СТРУНКІ Й  ДІВОЧІ    НІЖКИ
ЖІНОЧА ВРОДА, МОЛОДІСТЬ  Й  КРАСА.

МИ  ПІДКЛАДАЛИ  ДРОВА  У  БАГАТТЯ,
ДО РАНКУ, ЩОБ НЕ ЗГАС ЙОГО  ВОГОНЬ
КРУЖЛЯЛИ В ТАНЦІ РІЗНОБАРВНІ ПЛАТТЯ,
ЗАКОХАНИХ,   ОБІЙМИ    ПАР  ДОЛОНЬ.

А  ПОГУЛЯТЬ   ХОТІЛОСЯ  ЩЕ   ТРОХИ,
ДОДОМУ   ЗВАЛИ     СПАТИ    МАТЕРІ,
БО НІЖНО  ЗВУКИ  ВАБИЛИ    ГАРМОХИ,
ТА  ДОШКУЛЯЛИ   КЛЯТІ       КОМАРІ.


Рецензии