божевiльний

ця тиша так вперто наполягає
  що цигарковому диму
   доводиться
 помирати в повітрі
 застрягати в повітрі

цигарковому диму здається
    що світ
  зупинився?...

 притрушена тишею
 ранкова поезія
 шурхає віями
 дихає стишено

захлинувшись передранковим туманом
 поет
 приголублює словом
 поезію
 ранок

домовляється з тишею
   (як і поезія дихає стишено)
 голосом кволим і зниженим
 приходить до рішення
      що

 поезія здатна примусити дим
  зависати в повітрі
 а світ зупинитися

  ..божевілля вкотре
  ковтає поетове серце
  і не може напитися


Рецензии