Емблеми

          ДІАЛОГ

           ...Кипел законотворческий базар...
           А в полночь, как о том вещали вести,
           Упали Серп и Молот с Флагом вместе
           Упали прямо в грязь, на тротуар.
                Сергей Викулов.
           - Кажуть, що в Польщі за "серп і Молот" вже карають...
           - Якщо це правда, то хіба ж це не бісова дурість?
                З вуличних розмов.

"Рідний Серп-Молот гордий
"Чортяки" збили з стіни...
Та з дум-сподівань народу -
Не можуть збити вони..."

"Чому емблемчик "свободи"
Бути не може люб?"
"Зігнув два пальці "для моди",
Щоб схожий був на тризуб".

"Тризуб" не державний - видно! -
Навал ніби "стул-дерьма"... -
"Рука-трипальч" не свобідна -
З гнуття свободи нема".

"Два пальці, зігнуті "справно"...,
Символізують "рух"
Застоїв антидержавних,
Колгоспівських сіл розрух...,

Базікання з телекранів,
З майданів, мов смітників,
"Нових" розжирених пАнів,
Пострадянських років...".

"Свобода не там, де жирно
Одним..., а тим... - виживать...,
А там, де Трудяться Мирно
Усі і "Родина-Мать"

Слідкує, щоб безробіття,
Бог-боронь, не було...".
"Й брехливих газеток смІття,
Реклами не йшло щоб зло!.."

"Й  журнальчиків глянц-міщанських
Із друком нечистих вод -
Розпуст і розбещень панських,
Що пруть падіння в народ".

"Щоб справедливо усім
З праці вигода йшла,
Щоб - не пажерність цін...,
Щоб Моральність росла! -

Емблеми "чортові різні"
Брехні і розтлінь тенет...
Зникнуть рано чи пізно,
А в розквіт - Молот і Серп!"


















 
























             


Рецензии