Самотнiсть..?

Це дивно мов сонце вночі,
Й яскраві полярні сіяння.
Як кішка скребе на душі,
І вмерла надія остання.

Самотній мов місяць у небі,
І верне від поглядів злих.
Ти б крикнув в широкому степі,
Щоб голод самотності стих.

На жаль це далеко не вихід,
І користі буде мало.
Ти дивишся тихо на захід
Та мріяння це вже дістало.

Ти в розцвіті сил, та не вартий
І пари похвальних слів.
Живеш, але вже не бачиш
Потрібності прожитих днів.

Та буде все так, як і було,
І змін від життя не чекай.
Завчасно врятує лиш дуло,
І мнимий надіями Рай…


Рецензии