Прафилактычнае каханьне

 Прафілактычнае каханьне

 Федорченко Максім
 http://www.proza.ru/2013/03/08/1052
 (Недакладны пераклад з рускай мовы на беларускую)

  - Мы знаёмы? - Не, мы не знаёмыя. - Шкада,
 Я жадаў бы з вамі быць знаёмым,
 Спаталяць ваш смутак я б жадаў,
 Выпраўляць вас, сустракаць ля дому,
 Турбаваць вас і прыносіць супакой,
 Ультрафіялетам быць, загарам,
 І вунь тую зорку даставаць рукой
 І ўручыць яе вам – так, задарам.
 - Незнаёмец, я вас разумею,
 Я сама ідэямі хварэю.
 Гэта мішура, паверце, вонкавая.
 Так вы размаўляйце толькі з жонкай.
 А ў вас жонка ёсць мой хлопчык любы?
 - Ёсць. І я зусім клічу вас да шлюбу,
 І для вас я па-ранейшаму мінак,
 І няма прафілактычнага кахання.


Рецензии