Узаемнасць

 Максим Федорченко
 (пераклад з рускай мовы на беларускую)
  Арыгінал: http://stihi.ru/2013/08/21/6309

 Яна ўзаемнасць мне дала ў пазыку,
 Яна не мне ўзаемнасць абяцала,
 Яна не мне ўзаемнасць аддавала -
 Так, проста, без ніякага разліку,
 У падарунак, толькі не ў пазыку...

 Даўгі імкнуся ў тэрмін я вяртаць,
 Звычайна пра даўгі не забываю.
 Але як гэты доўг аддаць – адчай мой,
 Ў вачах яе адказ: Доўг прабачаю.
 Не трэба мне ўзаемнасці вяртаць...

 Я маю то, чым нельга мне валодаць,
 Ды і валодаць, пэўна, і не трэба.
 Узаемнасць варыянтам непатрэбным -
 У кішэні шып атрутнае вужакі:
 Ні прыручыць, ні выкінуць ніяк.


Рецензии