Цишыня у вёсцы ранкам

 Васіль Азаронак

 (пераклад з рускай мовы на беларускую)

 Цішыня ў вёсцы ранкам,
 Брэх сабак за снегам скуты...
 Брыва хмурыць на світанку,
 Лес, бязмоўем апрануты.

 Цяжкім выцягнуўся пасам,
 Нерухома і маўкліва,
 Як трызненне, час ад часу,
 Расхінаюць птушкі крылы,

 Пралятаючы над вёскай:
 "Дзе вы, людзі, што застылі?
 Абудзіце песняй дзёрзкай!
 Ад бязмоўя крылы стыгнуць..."


Рецензии