САД

РАНОК В САДУ

Ранок в саду – це чудо природи,
А особливо при гарній погоді.
Сонечко сходить і висвітляє
Верхи дерев – нижче не досягає.
Там – ще туман і морок ще з ночі,
Там – ще природи заплющені очі.
Та поступово сонце встає,
І сад все світлішим і гарним стає.
І кольорів двоє під сонцем горить:
Листя зелене і неба блакить.
А на травиці роса заблищала,
Це значить в природі вологи замало,
Буде спекотно і душно в саду,
Жовтії листя з дерев упадуть,
Сонце весь кисень збере до останку,
Отже, потрібно надихатись зранку.

ВЕЧІР В САДУ

Вечір на дворі,
Повітря прозоре.
Скоро на небі з’являться зорі,
Листя зелене тихо шепоче,
Наче вітає приходження ночі.
Квіти зібрали свої пелюстки,
Щоб їх назавтра відкрить залюбки.
Все затихає, меркне на дворі,
Місяць виходить в срібнім уборі,
Вечір на землю тихо лягає,
Звуки змовкають, вітру немає,
Денне життя на всю ніч завмирає.
Все у природі іде спочивати,
Тихо на землю спустилась пітьма,
Люди і звірі збираються спати,
Лагідно все і заботи нема.


 


Рецензии