И сто - да бяха

   

 

 

     „Би трябвало да имам два живота!”

 

 

И два живота, няма как да стигнат,

и още сто – ако, човек ги има…

Подобен, всеки е, на късче лятно,

на дъх колибрен в пъстрокрило ято.

 

На тих шептеж, във ромола, прекрасен,

на тънък вик - недоловен, безгласен.

На миг попътен, в полета чудесен,

на стих от някаква, неземна песен…

 

В подзвездната си жажда - недописал,

и с недовършена остава мисъл…

Един живот, за всичко, му се дава,

в останалите – полета остава…

 

 


Рецензии