Серпневе прощання...

Обходить Серпень всі луги прощально,
Та ще калині барвів досипає.
А  скоро осінь ступить величально,
Поміж горобину, що достигає...

Дзвенить нечутно музика серпів,
В саду почався яблуневий град.
Прив’ялі трави вітер переплів
Й  жмутом закинув ген на виноград.

Вже груша вкрилася туманним покривалом,
І сонні зорі падають  під грушу...
П’янким, солодким вранішнім дурманом
Росисті айстри заглядають в душу...

Не відпускають Серпень ще сади і поле,
І ті троянди, що не перецвіли...
Зберу ті зорі, що упали долу,
Підкину ввись, щоб Вересню світили...


Рецензии