Мi

  (колискова)

Місячна повінь.
Прийдешній спогад
міряє промінь.
Ласкою серця здогад
озветься, - ніжно, голосом долі:
«-Краю, розквітни,  вінком на чолі!»

Мінливий час,
та ми, і дух наш - сильні.
Чутки про нас,-
та це вже треті півні!
Тане мара і з хвилею спадає,
а рано, радо сонечко вітає!

Он Волопас,
а тут - Касіопея,
сивий Кавказ
плекає орхідеї.
Поки ти спатимеш печаль візьму,
зірками виш’ю, і роззброю тьму.

Тихо цвіркунчик
приспить твої печалі.
Вітер пустунчик
струсить весні конвалій.
Журба розтане,- повернув  веселик*!
Серденько мліє, бо щастя - метелик!         

          *(За нар. Повірям журавля навесні кличуть веселиком.)

Місячна повінь.
Прийдешній спогад
міряє промінь.
Ласкою серця здогад
озветься, ніжно, голосом долі:
«- Краю, розквітни,- вінком на чолі!»


Рецензии