Для життя

Я сьогодні немічна, бо чхаю –
Тіло алергенів не прийма.
Дощика на землю закликаю,
Бо пиляку вітер так здійма!

Дихати так тяжко, пил у бронхах
Викликає чхання цілий день.
Дощика б на півгодини, трохи,
Ні хмаринки, поховались десь!

Помолюсь за дощик, мо, почує
Мій Господь (почув колись Іллю*!).
Крапельки дощу земля відчує,
Та земля, яку я так люблю!

Ні хмаринки… В небі чисто, ясно,
На дорозі пил стоїть, сміття!..
- Господи, нам дощика б завчасно,
І мені здоров’я - для життя!
                25.08.2013


*"Ілля був людина, подібна до нас пристрастями,
 і він помолився молитвою, щоб дощу не було, і
 дощу не було на землі аж три роки й шість місяців...
 І він знов помолився, і дощу дало небо, а земля
 вродила свій плід!" -
                Укр. Біблія, Якова 5: 17, 18.


Рецензии
Здоровья Вам и дождика немного
Цветут сады пускай и не пылит дорога...

Михаил Крупенькин   28.08.2013 12:14     Заявить о нарушении
Спасибо Вам за участие!

Людмила Дзвонок   29.08.2013 01:51   Заявить о нарушении