От тъмната страна на необята

От тъмната страна на необята
цъфтят звезди, подобни на смокини.
На път е да си иде и туй лято,
то пак се кани с август да отмине.

Там аз те чакам - есенна и нова,
потънала в сияние златисто.
Повярвай ми, на всичко съм готова,
да споделя света от теб пречистен.

Оглеждат се звездите в менче медно
и правят в него обична водата.
Дано успея с тебе за последно
да стигна до ръба на необята.


Рецензии