Козак

                КОЗАК

                Їхав козак в чистім полі
                В далеку дорогу,
                Знайти щастя та любові,
                Щоб не будь в неволі.
                По дорозі зустрічає,
                Бідную дівчину,
                Що сидячи при   дорозі,
                Годує дитину.
                -Здоров була чорноброва,
                Хочу запитати,
                Чому ранком ти пішла
                Із рідної хати?
                -Я іду собі козаче
                Тай з рідної хати,
                Із малесеньким синочком
                Доленьки шукати.
                Мої рідні, мої близькі,
                Нас вигнали з хати,
                Не давали мені хліба
                Сина годувати.
                -Тож будь мені чорноброва,
                За сестру й дружину,
                А синочок твій маленький
                Буде мені сином.
                Сином буде козаченька,
                Сином України,
                Стане справжнім козаченьком,
                Рідної країни.
                1996год.









 


























               


Рецензии
Зворушливо! Вірш дуже сподобався! Дякую Вам, Галина !!!

Анастасия Арвада   03.07.2016 04:23     Заявить о нарушении
На это произведение написано 10 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.