Хочу одружити

Ой, калинонька моя,
Що мені робити,
Закохалась в москаля,
Хочу одружити.

Він в Карпатах мандрував
І в нас зупинився,
Відпочити планував,
Мною захопився.

Про одруження мовчить,
Є якась причина,
Москаля як одружить
Підкажи калина.

Мо’ його приворожить,
Щоби одружити,
Чи із зілля чай зварить
Й дать йому попити.

Він по нашому ні-ні,
Ніц не розуміє,
Оженився б на мені,
Він кохати вміє.

Й буде з нами говорить
На звичайній мові,
Разом, вдвох почнемо жить
В радощах й любові.

Та калинонька мовчить,
Тільки червоніє,
Москаля не одружить,
Спокусить лиш вміє.
22.08.13.


Рецензии