Её глазами вижу я...

          Розе Левит

      Дружеский отклик
      на миниатюру «Элул»
        (16.08.2013 г.)
-----------------------------

     Яе вачамі бачу я...

Звычайная сялянская карціна:
У полі восень і бульбакапанне.
Ты ж арганічна у яе змясціла
Уражанні дзяўчынкі, адчуванні.

Яе вачамі бачу я барозны,
Каня і плуг, людзей з кашамі,
Як быццам, сам той клубень кожны
Сваімі падабраў рукамі.

І дождж знянацку секануў
З набегшай хмаркі ў відавоку,
І зноў жа, хуценька мінуў -
Паслаўшы просьбу ў Вышыню,
Дзяўчынка адвяла аблокі.

Зноў промні сонца саграваюць поле,
Кудысьці знік і вецер колкі,
Тут з намі зноў святла раздолле,
І ў небе колеры вясёлкі!

              23.08.2013 г.


Рецензии