Гей козаки... Сергей Иванович Бондаренко

Гей козаки...http://www.stihi.ru/2012/09/01/2879.
Сергей Иванович Бондаренко

Гей козаки, де ви в біса,
Де ваша могутність,
Чи ви тільки для мундиру
Напустили тучність.

Розпустили свої вуса
Собі по коліно,
Тай не бачите, що країна
Лежить уся в руїнах.

Поначіпляли усі медалі,
Погони генеральські,
А де ж ваші гострі шаблі,
Де полки козацькі?

Що ви граєтесь, як діти
Серед руїн країни,
І не бачите, що, як гриби,
Ростуть людські могили.

О, то ви такі герої,
Як напудрені баби,
Які понадівали свою зброю,
Щоб їх полюбляли.

Не ганьбіть свою країну,
Станьте козаками,
Покажіть свою ви силу,
Кров випустите пану.

Ви,як граєтесь у козацтво,
Як малі хлопчата,
Насмішіть ви жирне панство,
Назвіть себе козлята.

Та, повстаньте ви, козаки,
За рідну Україну,
Захистіть ви свою Матір
У лиху годину.



© Copyright: Сергей Иванович Бондаренко, 2012
Свидетельство о публикации №112090102879


Рецензии