Стимул

запекла боротьба моїх зіниць
розбудить ніч
нудьгу спокійнотілу
жбурне мені до вух Хава Нагілу
мені сьогодні дуже таланить

не в тім
звичайно
що я не ведусь
на твій неконкуруючий promotion
за кількістю твоїх жертвоприношень
я мав би те
за що отак молюсь

плати
за свої скоєні діла
плати
за свої вчинки
за ідеї
не квапся рахуватись зарплатнею
це усього лише папірний хлам

а гроші коливаються в тобі
у серці
у легенях
у печінці
у горщику
що спочиває в сінцях
у скляночці для чищення зубів

ти мляво сподіваєшся піти
й не слухати мене –
перекурити
розфільтрувати біль свою крізь сито
і запитати: "то чому ж не ти?"

ми мали безліч суто переваг
а рахувати їх ніхто не буде
а жити вже почав на повні груди
зійшли дірки від голок на ляльках

чому ж не я?
пліч-о-пліч під дощем
де почуття замизгані грошима
тому несла свій непохитний стимул
мені що з того?
ти мені не щем...


Рецензии