Залез

Бездиханна виолетовоогнена тишина!
Посребри ръцете ми,
протегнати към твойта висина...
Ослепи очите ми,
да виждат само мъдростта
на твоето безумие!
Издигни душата ми
до бездната на залезите
и на древността.

О,Бог - природа!
Обгърни ме с ветрове.
Превърни ме в безпосочен вятър.
Разпилей ме над света.
Нека нося в себе си живота,
нека го кълна и благославям!
Нека да политам и пропадам.
О,безкраен Бог - природа!
Нека бъда в теб свободна,
в робството на твойта свобода!


Рецензии