Коли помре любов

Твоє лице у пам'яті тепер
Подаленіло, хоч і не розмите.
Я думаю, чому мені тебе
Любити легше, аніж розуміти?

Трава і сосни.
Сосни і трава.
І пізньоцвіт спиня на кожнім кроці.
Ти думаєш, що я іще жива?
Не вір мені.
Це вже  -  на тому боці.

Ну що з того, зустрінемось, чи ні?
Чи вже навіки  -  в небі  -  журавлино.
Це досі все так глибоко в мені,
Що стало й не сльозиною  -  бурштином.

Стара картинка -  вицвілий лубок,
Де збирачі конвалій і каміння.
Нехай і так.
Коли помре любов,
Народиться печальне розуміння.


Рецензии