Поверну молод сть

  Поверну  молодість.

Косарі  клепають  коси,
Нічка  вкрила  гори  сині,
На  стерню  упали  роси,
Сопілку  чути  в  полонині.

Бук , ялина  і  смерека,
Чарівного  звуку  бранці,
Почули  голос  той  здалека,
Закружляли  в  дикім  танці.

В  тих  лісах  і  тій  ялині,
Згубила  молодість  й  до  нині,
Її  не  можу  відшукати,
Гінців  я  буду  посилати.

Хай  ще  візьмуть  собі підмогу,
Прочешуть  гори  й  полонини,
Сидітиму  на  перелазі,
І  виглядати  щогодини.

Скупаюся  у  літніх  росах,
Вдягну  перстені  і  дукати,
І  відрощу  собі  я  коси,
Буду  на  молодість  чекати.

Вдягну  сорочку  вишиванку,
І  хоч  літа  вже  на  закаті,
Пісень  співатиму  до  ранку,
Поверну  молодість  в  кареті.

Шість  вороних  запрягли  хлопці,
 І  десь,  аж  там  в  чужій  сторонці,
Літа  мої  там  наздогнали,
Та  радості  від  них  не  мали.

Бо  поки  вешталися  світом,
Чужої  доленьки  шукали,
Літа  відцвіли  буйним  цвітом,
І  листям  жовтим  до  ніг  впали.

автор: Н.П.Рубан.


Рецензии
Надя!Я дуже вдячний за Ваші чарівні вірші.Вони мині по душі,інтєресні.Счастя Вам і веселого настрою.З повагою.

Анатолий Дудник 2   22.11.2016 21:23     Заявить о нарушении
Щиро дякую Вам Анатолій ,що читаєте мої віршики. Єх який красавчик мужчина. Успіхів Вам в житті і творчості.

Надежда Рубан   18.12.2016 14:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.