Чому так складно

Цей світ багатий на події.
І безправний по неволі.
І боротись вже всі сили згасли,
Та в душі ще не погасло.

Це все надія, все вона.
Горить, палає, не згасає.
І дух боротись заряджає,
І настанови нам дає.

Та як нам взяти і сказати,
Що жити хочемо,  як Живі.
І не страждати й не блукати.
А йти по встеленій траві.

Щоб сонечко всміхалось раннє,
І хмаринки ще повільно всі пливли.
І дощик в радість йшов дрібний.
Та вітер не завіяв всі степи.

Чому так складно це сказати?
Чому в цім світі не простому,
Живеться нам, як у чужому.
В неволю ми себе вплели,
І тернистий шлях сплели.


Рецензии