Stefan voda viteaz neinvins

La  1457 cind  venit-a  Stefan  la  putere,
Tara Moldovei  era  in  dezastru,
Tara  Moldovei   era-n  decadere.

Slabita  de  lupte  interne  pentru  tron  si  influenta
Dar   toate  aceste  lupte  costau  chiar  independenta.
Si-acest  Stefan  salvat-a  poporul  de  la  dusmaneasca  cucerire.
Dupa  fecare  lupta  biruita  Voda  inalta  o  manastire.

Turcii  se  temeau  deacum  nainte,
Cu   asa  razesi  sa  lupte  pept  la  pept,
Incercau  prin  soli  si  prin  viclenele  cuvinte
Incercau  sa-nvinga  pe  nedrept.

Nu  era  Stefan  acel  voevod,
Care  la  primejdie  sa  lase-al  sau  norod.
Nu  platea  nici  bir  strainilor
Nu   dorea  el  rau  vecinilor.

De  la Nistru  pin  la  mare
O  Moldova-asa  de  mare.
Chiar si pina la  Carpati,
S-o  pastrati,s-o  aparati!
Si  de-aici sa  nu  plecati. 


Asta-a  fost  indemnul  lui,
Indemnul  domnitorului.
      Urmasii  doar  cu  cuvintul,
Au  vorbit:al  nostru  e  pamintu!
Insa  nu  toti  au  stiut
Sa   pastreze  ce-au  avut.
                28.05 13.
 


Рецензии