Вже не реве, а тихо стогне колись осп ваний Дн про

Вже не реве, а тихо стогне
колись оспіваний Дніпро.
Жене по руслу мертві води,
хімічний бруд,сміття,лайно.
   Степи Херсонські,як пустеля,
стоїть занедбана земля.
Ростили сою, як скаженні,
немає зараз там життя.
   Усі канали розібрали,
покрали труби,в лом здали.
Цим землю зовсім доконали,
лани зостались без води.
   Червоний шлам вкрив землю шаром,
це миколаївців  біда.
Тварини,люди та рослини
до вас у гості-смерть прийшла!
   На Запоріжжі свої біди,
стоїть над містом завжди смог.
Як виживають там ще люди?
Це знає тільки Господь Бог.
   В Дніпро течуть червоні ріки,
це з промисловості вода.
На це одне можу сказати
біда-!Біда!Біда!Біда!
   Кіровоградщина вся сяє,
там радіація фонить.
Людей багато помирає
пухлини не дають їм жить.
   Хворіють діти на лейкози,
велике лихо прийшло в дім.
Сумні,важкі для них прогнози,
як лікуватись їм усім?
   Луганськ,Донеччина-всі в горах,
за терриконом террикон.
Димлять немов живі вулкани,
отрути в небі-сотні тонн.
   До цього всього металурги
свій роблять внесок не малий.
Я за повітря вже мовчу,
Азов від стоків ледь живий!
   Дніпропетровщина-от місце,
де біди всі сплелись в клубок.
Дніпропетровськ,Дніпродзержинськ,
до катастрофи лише крок.
   Меланж у місті Павлограді,
якщо рвоне то вже рвоне.
Наврядчи місто залишиться,
усе там знищиться живе.
   Металургія,терррикони,
хімпром,і все це у містах.
А Кривий Ріг-це край окремий,
ще із Союзу-місто жах.
   Якщо візьмемо ми Карпати,
то там своя-не менш біда.
Отрута із важких металів,
добута золота руда.
   А Калуш-місто катастрофа,
отрути стільки навкруги.
Земля зсувається в провалля,
там мить зосталась до біди!
   Сміття,це ще одна проблема,
яку не вирішать ніяк.
Його вже повно у Карпатах,
та у людей сумління брак.
   Колись на Вінничині чиста
була в колодязях вода.
Тепер там стільки стало хрому,
що добувать його пора.
   Багато хто також страждає,
на ще одну важку біду.
Хвороба тихо їм руйнує
їх щитовидну залозу.
   Це мирний атом тихо нищить,
Чорнобиль наслідки дає.
І так,скрізь в нашій Україні,
своя біда-усюди є!


Рецензии