Артемiда

Розвиднілося. Відсвітало.
Росою вкрилася трава.
Туман повільно над світами
Важкими смугами сплива.

І вже мене не оборонить
Моя заступниця-судьба.
І срібний дощ по срібних скронях,
І срібні зайчики кульбаб.

Твого обличчя полиск мідний
Без жодних сумнівів й жалю.
Ти знаєш, я не Артеміда.
Я полювати не люблю.

Не вмію я когось ловити
В підступну пастку чи сильце.
Я  прагну вірити і жити,
Не закриваючи лице.

Ти любиш хитрощі і битви,
Шалений штурм. Вогонь і кров.
Ти хочеш так мене любити,
Щоб це була вже не любов.

Та маєш знати достеменно,
Що в тих лісах, де я живу,
Ти мусиш сам прийти до мене
І скласти зброю на траву.

Прийти, як ходять бог до бога,
Як до струни іде струна.
Це буде, може, й перемога,
Але небесна, не земна.


Рецензии