Годинник дол

В житті хвилини і години…
Лише свої людина має.
Годинник кожної людини
І її долі, співпадає.

Чи то яскраві, чи то темні?...
Чи то щасливі, чи болючі?...
У кожну мить причини певні.
В яку годинник долі влучить.

Годинник, що вів мою долю,
Зненацька, пошкоджений був…
Коли ж, від нещадного болю,
Я вихід якийсь віднайду?

Мій Боже! В житті я нікому,
Ні біль не вчиняла, ні зло.
Провина моя, може, в тому,
Що надто любила тепло,

Стосунків людських? І по нині,
Не можу повірить, що біль
Ні в чому не винній людині,
Можливо нести  звідусіль…

І саме несли його люди,
Що друзів вдавали близьких…
Ще й Хрест Твій чіпляли на груди.
Прости, я  благаю, і їх.


Рецензии