И ще е убийствено без теб

 
Ще бъдеш още дълго в мене -
навярно още много дълго време,
 не в сънищата само,
 не само и във дните,
 ще си в онези вещи даже -
 свили се в ъглите.
 Ще бъдеш в мен -
с два въглена ще си в очите,
 ще бъдеш в тишината ми,
 запряла в глуха изненада,
 дори с онази буца там у мене -
отвъд дъха в гърдите...
 Ще си в случаен спомен -
с мене нейде,
изнейде в спомен -
пръкнал се у мен внезапно,
 ще бъдеш в мен - и с всеки миг,
 на моя някой радост...
 Ще бъдеш в мен - макар, че ще те няма,
 ще си във мен - и аз ще си го зная,
 ще бъдеш дълго в мен,
ще мине много дълго още време,
 и ще болеят дълго с мене,
 за теб сърцето ми, душата ми,
 додето болката - от там се вземе,
 ще бъдеш все във мен, ще бъдеш още...
 
Ще бъдеш в мен - и в друго мое време,
 във всяко време - още дълго,
още дълго,
в мене...
 Ала за времето си друго - там,
аз нищичко не знам,
убийствено - тъй нищичко, не зная!...
 
Георги Чобанов
 


Рецензии