***

Отлетя като прелетно птиче,
като пролет от мен си замина,
като някое... блудно момиче,
а ми беше - безумно любима.

Отлетя - яко дим, ти отмина,
а пожара ти - още лудува,
толкоз сила - от где ли я взима,
та с такава стихия - бошува.

И гори - чак дъха ми опича,
заприлича кръвта ми на лава,
и втвърдява - додето отича,
огнелумнала обич да дава.

Ех, момиче - отлитнала птицо,
тамо в юга - за обич и песен,
мое северно пиле - и жрицо,
тук не виждаш, ли - шарва се есен...

Тук, не видиш ли - зима как иде,
за душите на птици - магия...
Птицо литнала - в юга отиде,
тук гнездото, ти - още се вие...


Рецензии