Девет бала

Той е лошо момче, девет бала по Рихтер,
разпилява сърцата под път и над път.
Но върви ей така и щастлив се усмихва,
сякаш шапка до долу му сваля светът.

Той засява мечти и разбива надежди.
Девет бала... Жестоко! Приливна вълна.
А след него се пръска окото от нежност
на красиви и силни... На всяка жена.

И дори да отричаме тези момчета,
дето слагат и дон Жуан в малкия джоб,
щом се мръкне, гризе ни отвътре сърцето,
че с такава любов се живее до гроб.

Мое лошо момче, все едно – ще притихнеш!
И светът ти ще кротне съвсем изумен,
щом се спънеш в жена осемнайсет по Рихтер...
Страшно луда! Почти като мен...


Рецензии