Обидна илюзия...

Колко мъничък днес е светът,
да поискаш - и целият твой е,
трябва миг да докоснеш брега,
и с очите на двама прибоя.

Ала глух днес е този прибой,
за очите останал си там,
и изглежда ти толкоз не твой,
а света - прекомерно голям.


Рецензии