Грохот

    На Ивайло Балабанов!






Без душица съм вече човеко,
без душица на камък съм станал,
като хляб съм се спитил без меко,
без маица омесван пък станал...

Грозно време - по-грозно от лани,
щом в душите ни плесен  захвана,
екнат дните ни с вой от камбани -
от звънтежа им грам не остана...

Грозно време със хорица долни,
набедили ни в мъртви приживе,
и е странно - все пак сме доволни,
че ни има -  че още сме живи...

И е странно - и толкоз нелепо,
да  се мислим все още за хора,
Господ дреме в небето далеко,
или там се е скрил зад стобора...

Или бъркам - кажи ми додето,
има грамче душица във мене,
в нас живее - и в мене момчето,
със камбанно сърце, но до време...


Рецензии
Прекрасно и силно стихотворение!
Адмирации, приятелю!

Николай Пеняшки   07.12.2013 18:20     Заявить о нарушении