Забравена любов...

 
               

 
 
Море, забравих мириса ти и цвета ти,
и неразбраните на гларусите вопли,
прегръдките - с коприната си синя топли,
и с оня тих шептеж, на влюбени в дъха ти...
 
С копнежа  във среднощни песни на китари,
 изтръгнали - и сънищата разповили,
с мечти - изпотрошили звездни катинари,
с галактиките, поглед влюбен запленили...


Море, забравих стъпки край брега ти боси,
вълните твои, в жаждата си ги попиха,
но пръските ти устните ми още носят -
в свой тих солен копнеж, кръвта ми пие тиха...


Рецензии