И когато от прага си лунен те гледам...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
С някой миг на съня, на нощта,
 
ще пристъпя в пътека подлунна,
 
ще вървя, и вървя, и вървя -
 
не вървял по пътека, бездумна…
 
 
 
С невидян още лъч, цял в роса,
 
жажден - капки ще пия магия,
 
и довзел им, довзел си дъха,
 
пак по пътя си тънък ще свия…
 
 
 
Все към теб, все към теб ще вървя -
 
осми цвят невидян по дъгата,
 
ще досбъдна сред друм към съня -
 
все към теб ще вървя, в необята…
 
 
 
Като месечко - среброизгрял,
 
ще те гледам и милвам, целувам,
 
и сред лунния праг - дъх запрял,
 
с тънък щрих в теб, докрай ще рисувам…


Рецензии