И МАЙ, ТОВА Е

Какво, животе, толкоз ти поисках,
че тъй сърдито днеска ме споглеждаш,
преглъщах сълзите и зъби стисках,
доде през лапите си ме процеждаш.

Каквото искаше от мен - не взе ли,
каквото имах - сам не ти ли дадах,
откопчих светли няколко недели,
все делниците ти с пожари кладах.

Но ей ме, тук съм още - падам, ставам,
какво ли друго всъщност ме научи -
научих се единствено да давам,
и май, това е  - всичко ми се случи...

04.08.2013


Рецензии