МИТЬ

Зупиняю цю сліпучу мить.
Зупиняю в погляді і слові.
Хай вона в душі моїй щемить
Золотою мукою любові.

Тільки крок. Один-єдиний крок.
Чом же так нелегко і непросто?
Відпливає білий катерок.
Відплива. Ховається за острів.

Чорна хвиля літо воскреша.
Клекотить молитву чи закляття.
Чом же закривається душа
Круглими долонями латаття?

Господи! Помилуй і прости
Нам оцю дорослу обережність!
Вечоріє. Золоті хрести хрести
Догорають на лівобережжі.

м.Вінниця


Рецензии