На тръгване

Пералнята фучи, центрофугира...
 И „Шоу”-то отсреща – приглушено...
 И вечерта, със отпечатъка на ден клиширан...
 И тихия уют, в пространството неподредено...

 
Оттатък - печката, до лудо разгорена...
 Съня на малкия, въздишката му уморена...
 Пред сериалите - жена ми раздвоена...
 И през прозореца, пак лунното заничане...
 
Поредната цигара, и бруталното присвиване...
 Всред наедрялото сърдечно безразличие...
 И в тишината - приливно и отливно размиване...
 И стъпки във посоките, на две разсичани...
 
И тихото, поредно приглушено...
 В пространството, в уюта... Даже в мене...
 И вечерта, среднощно прекроена...
 На тръгване... Все тъй, без мнение...
 

Луната скрила се в нощта смутена,
 и лай на кучето - по никой време...
 Уют, мълчание в неподреденото...
 
И кучето - само на двора,
притихнало за миг -
в съмнение...
 


Рецензии