Сумний мотив

За вікном холодна осінь
Розстелила килими.
Вже не ходять люди босі,
А ждуть зими.
У льохах коренеплоди,
Як трава озимина,
Вже поорані городи,
А душа сумна...

Біль, біль... Де береться біль?
Він налітає звідусіль...
Це найпохмуріший мотив
Сумної теми.
Жаль, жаль... Де береться жаль?
Хитає вітер синю даль...
Це листопадовий порив
До хризантеми.

Вже поля позасинали
І ліси сумні стоять,
Весілля вже відгуляли,
А дні летять.
Бабки стежечку до скирти
Протоптали по ріллі.
До весни забули люди
Про журавлів.

Вже й сніжинки пролітають,
Пропадаючи в руці,
У хатах мами щиняють
Окунці.
З лісу хмара наступає,
Холодніше кожну мить.
Серце тугу відчуває,
Чогось болить...

13.11.2001


Рецензии