Любовна нега през август

 




Във късното на августна жарава,

 
морето с тънък бриз въздъхна,

 
авлига впъстри нежната октава,

 
и тишината - сякаш, че отдъхна...

 



Искри припламнали се запиляха,

 
в дълбоки гънки всред небето,

 
подзвездна песен нестърпяха,

 
щурци невидими - в нощта поети...
 




Но смях изсипан звънко - зад гърба,
 

цигулките смълча на трубадурите...
 

Попи в потайно ъгълче от тъмнина,
 

и като спомен мой се отъркули...
 




На безподобно избледняла обица,

 
луната с лик двурог небе окичи...
 

И тъжна, сякаш, нежно порица

 
душата ми, в която занаднича...

 



Че недовиждаше негата във нощта,

 
и безподобна, тъй - душа да се опива,
 

неутолена, че - останала за любовта...
 

И жадна, в късен август - днес, да си отива...



 
Прочети още:


Рецензии