стръмни пожари

 
 ...с неусетното синьо приижда нощта,

 сребърно-бяла провисва луната,

 тънки звездици потрепват в тъмата,

 и възглавница сънна прегръща града...



 ... аз, косите ти галя в съня до безкрай,

 а дъха им – ах, как лудо ме пари,

 бяло рамо целувам – цял ме жари,

 и нощта е пожар - в ад ли, или във рай...



 ... тихо гаснат звезди, луната бледнее,

 и съня – в своя пътечка се лута,

 и наяве – ти си там, аз съм тука,

 тича юни - с край между нас аленее...



 ... с неусетено бяло наднича деня,

 с тиха нега - луд пожар да подпаля...

 ... рамо целувам, косите ти галя,

 и възглавето, твое, прегръщам в съня...

 
Прочети още:


Рецензии